Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Botanická záhrada SPU sa pripojí k oslavám cestovného ruchu

Botanická záhrada SPU, foto z archívu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Počas podujatia sa bude hovoriť aj o tvorivej recyklácii a spracovaní rôznych odpadových materiálov.

Nitra 22. septembra (TASR) – Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre sa pridá k oslavám Svetového dňa cestovného ruchu. Séria rôznych podujatí sa tu bude konať 25. septembra popoludní.

Program sa začne komentovanou prehliadkou záhrady. Nasledovať bude burza nápadov, počas ktorej sa uskutoční verejná diskusia o ďalšom smerovaní Botanickej záhrady SPU. „Pripravené sú tiež workshopy s tematickou rozmnožovania rastlín, aranžovania kvetín, spoznávania liečivých rastlín a ich účinkov, pestovania zeleniny, navrhovania záhonov a výsadieb nádob,“ uviedli organizátori.

Počas podujatia sa bude hovoriť aj o tvorivej recyklácii a spracovaní rôznych odpadových materiálov. Diskutovať sa bude tiež o znižovaní produkcie odpadu a jeho separovaní. „Pripravená je i módna prehliadka s názvom Upcyklovaná móda a v závere cykloprehliadka. Jej trasa povedie Botanickou záhradou SPU, areálom univerzity, nábrežím rieky Nitra a Ulicou Fraňa Mojtu s ukončením na Svätoplukovom námestí,“ informovali organizátori.