Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Braneckého ulica v Trenčíne zostane jednosmerná

Braneckého ulica v Trenčíne. Foto: PrtScr/Google Maps

Zjednosmernením Braneckého ulice sa zvýšila bezpečnosť najzraniteľnejších účastníkov dopravy – chodcov a cyklistov na Braneckého ulici a na Námestí sv. Anny.

Trenčín 31. októbra (TASR) – Braneckého ulica v Trenčíne zostane jednosmerná. Trenčianska samospráva sa tak rozhodla po štvormesačnej skúšobnej prevádzke a priaznivom dopade zjednosmernenia na dopravu v meste.

Ako informoval vedúci útvaru mobility trenčianskej radnice Róbert Hartmann, zjednosmernením Braneckého ulice sa zvýšila bezpečnosť najzraniteľnejších účastníkov dopravy – chodcov a cyklistov na Braneckého ulici a na Námestí sv. Anny.

„Zjednodušilo sa vychádzanie na hlavnú cestu obyvateľom Dolného mesta z Hviezdoslavovej ulice, Horného Šianca a Súdnej ulice. Úpravou dopravných tokov prestali vznikať takmer kilometrové kolóny v smere zo Soblahovskej ulice do centra mesta. To všetko sú opodstatnené dôvody, prečo ponecháme Braneckého ulicu v aktuálnom režime,“ skonštatoval Hartmann.

K zjednosmerneniu Braneckého ulice od Námestia sv. Anny (križovatka s Ul. Horný Šianec) smerom ku križovatke ulíc Rozmarínová, Vajanského a Braneckého (pri gymnáziu) došlo 1. júla 2019. V opačnom smere je odvtedy povolená jazda vozidlám záchranných zložiek a ďalej iba autobusom MHD, cyklistom a taxíkom, ktoré patria k verejnej doprave.