Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Bratislave organizujú tábor pre sociálne znevýhodnené deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Deťom sa prídu predstaviť vodiace psy z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy či umelci zo školy nového cirkusu (CirKusKus).

Bratislava 17. augusta (TASR) - Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) organizuje budúci týždeň (21. - 25. 8.) v bratislavskej Dúbravke prvý dobrovoľnícky tábor na Slovensku. Sociálne znevýhodnené deti, najmä deti odídencov z Ukrajiny, ale aj matiek samoživiteliek získajú dobrovoľnícku skúsenosť a spoznajú svet neziskových organizácií. TASR o tom informovala Michaela Bagalová z BDC.

"Sociálne znevýhodnené deti, najmä deti odídencov z Ukrajiny, chceme ďalej komunitne rozvíjať. Nielen pravidelným doučovaním predmetov, s ktorými majú problém, ale najmä nadviazaním nových sociálnych väzieb pri spoločne organizovaných aktivitách," vysvetľuje Bagalová.

Deťom sa prídu predstaviť vodiace psy z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy či umelci zo školy nového cirkusu (CirKusKus). Otestujú si tiež pamäť a logiku s hrami občianskeho združenia ŠkôlkarIQ a pôjdu vyvenčiť psov do Slobody zvierat. Vyskúšajú si tiež dobrovoľníctvo v praxi, a to pri maľovaní a záhradných prácach v Centre rodiny v Dúbravke.

BDC plánuje deti aj po skončení tábora zapájať do programov doučovania a výchovy k dobrovoľníctvu.