Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bojovať proti COVID-19 pomáha Novému Mestu aj transparentný účet

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prostredníctvo tohto účtu mohla samospráva pre svoje materské a základné školy, pripravujúce sa na postupný návrat k prezenčnému vzdelávaniu, zabezpečiť aj 2500 respirátorov.

Bratislava 26. februára (TASR) – Dobrovoľní darcovia, ktorí sa rozhodli prispieť bratislavskému Novému Mestu a pomôcť tým v boji s novým koronavírusom, poskytli už vyše 54 000 eur. Informovala o tom samospráva.

Transparentný účet pod názvom Nové Mesto si pomáha sa rozhodla mestská časť zriadiť ešte počas prvej vlny pandémie, v máji 2020. Prijaté prostriedky sú použité výlučne na boj s novým koronavírusom a znižovanie negatívnych dôsledkov epidémie.

„Vzhľadom na množstvo darcov sme mohli na jar poskytnúť certifikované rúška všetkým seniorom nad 62 rokov, v septembri zas všetkým deťom a pracovníkom škôl. Financie sme využili i na zabezpečenie dezinfekcie v školách, ochranné prostriedky a hygienické potreby,“ priblížil starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Dodal, že prostredníctvo tohto účtu mohla samospráva pre svoje materské a základné školy, pripravujúce sa na postupný návrat k prezenčnému vzdelávaniu, zabezpečiť aj 2500 respirátorov. Podrobnosti účtu sú zverejnené na stránke transparentneucty.sk.