Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bratislava bude hostiť súťaž žiakov Festival 4 živlov AMAVET 2023

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zážitkové centrum vedy Aurelium v Bratislave bude počas dvoch dní (8. - 9. 6.) dejiskom hry žiakov základných škôl s vedou.

Bratislava 7. júna (TASR) - Zážitkové centrum vedy Aurelium v Bratislave bude počas dvoch dní (8. - 9. 6.) dejiskom hry žiakov základných škôl s vedou. Konať sa tam bude 6. ročník projektovej súťaže Festival 4 živlov AMAVET 2023. Prihlásených je 63 vedátorských projektov, ktoré budú jednotlivé tímy prezentovať a obhajovať. Súťaž organizuje Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET).

"Spoločne ich naučíme, ako vybranú tému skúmať, ako hľadať a zbierať informácie, tvoriť experimenty, naučiť sa kriticky a konštruktívne myslieť, ako spracovať dáta a v závere, ako výsledky skúmania predstaviť publiku," konštatuje riaditeľka AMAVET-u Gabriela Kukolová.

AMAVET sa snaží prepájať vedné disciplíny, podporiť mladú generáciu k prirodzenému učeniu formou otázok, odpovedí a zvedavosťou. Hravá vedecko-technická súťaž je určená pre žiakov základných škôl. Učitelia sa zároveň snažia svojich zverencov viesť k cieľavedomej a systematickej práci na vedátorskom projekte.