Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislava chce mať vo svojich DSS čo najviac zaočkovaných ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Od zverejnenia formuláru na očkovanie proti COVID-19 mesto podporuje zamestnancov zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta, aby sa na očkovanie prihlásili.

Bratislava 4. januára (TASR) - Mesto Bratislava vyjadrilo snahu mať čo najvyššiu preočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 medzi zamestnancami aj klientmi zariadení sociálnych služieb. Zamestnanci mestských zariadení sa už podľa magistrátu nahlasujú na očkovanie individuálne a za podpory zariadení.

"Manažovanie termínov je na strane očkovacích miest. Doposiaľ vieme iba to, že viacerým zamestnancom bol pridelený termín na očkovanie už v tomto týždni," uviedla pre TASR hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Od zverejnenia formuláru na očkovanie (2. 1.) mesto podporuje zamestnancov zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta, aby sa na očkovanie prihlásili. "Teší nás, že samotným zamestnancom idú príkladom riaditeľky a riaditeľ zariadení, ako aj vedúci pracovníci jednotlivých úsekov," poznamenala Rajčanová. Možnosť prihlásiť sa na očkovanie využili podľa jej slov aj mestskí terénni sociálni pracovníci.

V januári pripravuje hlavné mesto pre zamestnancov a klientov zariadení, ale aj ich rodiny viaceré informačné materiály, ktoré by im mali zodpovedať základné otázky a nejasnosti.