Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Divadlo P. O. Hviezdoslava poskytne priestory Divadlu Aréna

Na archívnej snímke Divadlo Aréna. Foto: TASR - Martin Baumann

Divadlo P. O. Hviezdoslava a Divadlo Aréna spoja aj svoje dramaturgie v koprodukčnom projekte a vytvoria spoločnú inscenáciu.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Divadlo P. O. Hviezdoslava (DPOH) poskytne od septembra svoje priestory bratislavskému Divadlu Aréna, ktorého domovská scéna pri Tyršovom nábreží sa bude rekonštruovať. TASR o tom informovala Jana Túry z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

"Spojenie oboch divadiel v jednom hracom priestore je okrem iného i signálom, že mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si navzájom dokážu vyjsť v ústrety a pomôcť si v prípade potreby, a to nielen v oblasti kultúry," povedala Katarína Hulíková, riaditeľka BKIS, ktoré má DPOH v správe.

Riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura vyjadril vďaku BSK, že predstavenia môžu hrať nielen na javisku DPOH, ale aj v kostole Klarisky. "Pozývam divákov zažiť dve rôzne divadlá na jednom javisku," skonštatoval Kukura.

DPOH a Divadlo Aréna spoja aj svoje dramaturgie v koprodukčnom projekte a vytvoria spoločnú inscenáciu. "Premiéra sa uskutoční v druhej polovici sezóny 2021/2022,“ priblížila vedúca oddelenia manažmentu DPOH Valeria Schulczová.

Rekonštrukcia Divadla Aréna, ktoré patrí k najstarším divadelným stánkom na Slovensku, má byť komplexná. Celý proces rekonštrukcie sa spustí búracími prácami strechy a úpravou novej konštrukcie strechy. Práce budú pokračovať vo vnútri objektu. Súčasťou bude aj vybudovanie nových inžinierskych sietí. Projekt počíta aj s parkovou úpravou, obnovou komunikácií a spevnených plôch. Vymeniť sa má aj divadelná technológia. BSK, zriaďovateľ divadla, odhadoval minulý rok náklady na 5,9 milióna eur.