Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Do konca roka 2020 v Bratislave vybudujú 55 elektronabíjacích staníc

Na snímke výhľad na most SNP a Bratislavský hrad Foto: TASR/Jakub Kotian

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal tvrdí, že hlavné mesto má ambíciu znižovať svoju energetickú stopu aj podporou rozumných riešení v oblasti zelenej infraštruktúry a dopravy.

Bratislava 5. októbra (TASR) – Bratislava bude mať sieť elektronabíjacích staníc vďaka medzinárodnému projektu URBAN-E, ktorý je zameraný na podporu rozširovania infraštruktúry elektronabíjacích staníc v Európe. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

V rámci projektu bude v hlavných mestách Slovinska, Chorvátska a Slovenska, v Ľubľane, Záhrebe a Bratislave postavená sieť 167 nabíjacích staníc. V Bratislave sa vybuduje 55 týchto staníc.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal tvrdí, že hlavné mesto má ambíciu znižovať svoju energetickú stopu aj podporou rozumných riešení v oblasti zelenej infraštruktúry a dopravy. "Obrovský priestor a potenciál v súčasnej dobe ponúka prudko sa rozvíjajúca oblasť e-mobility," povedal Nesrovnal.

Projekt URBAN-E má prispieť k rozvoju elektromobility vo veľkých európskych mestách, k jej prepojeniu na iné druhy dopravy, a tiež k znižovaniu znečistenia ovzdušia. Na projekt s rozpočtom takmer 4,5 milióna eur poskytne Európska komisia spolufinancovanie formou grantu vo výške 3,8 milióna eur. Projekt by mal byť ukončený v decembri 2020.