Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Bratislave obnovili premávku liniek odklonených pre protest

Na snímke účastníci protestu Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku - Protest za vyššie platy zamestnancov a za lepšie podmienky v školách pre deti, žiakov a študentov, ale aj pedagogických a odborných zamestnancov, učiteľov vysokých škôl a nepedagogických zamestnancov pred budovou Národnej rady SR v stredu 15. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku počas stredy organizoval v Bratislave protestné zhromaždenie.

Bratislava 15. júna (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovil premávku všetkých dotknutých liniek, ktoré boli v stredu popoludní pre protestné zhromaždenie učiteľov v hlavnom meste odklonené. Išlo o linky 1, 9, 42, 44, 47, 83, 84, 93 a 147. Informuje o tom mestský dopravca.

Ukončenie dopravných obmedzení potvrdila aj polícia. "Aktuálne v Starom Meste nedochádza k žiadnym obmedzeniam v cestnej premávke," napísala na sociálnej sieti.

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku počas stredy organizoval v Bratislave protestné zhromaždenie. Začalo sa na Námestí SNP, následne sa protestujúci presunuli pred parlament. Účasť bola niekoľko tisíc ľudí. Školskí odborári sú presvedčení, že všetci zamestnanci škôl si zaslúžia dôstojné ohodnotenie, žiadajú zvýšenie platov v školstve i lepšie podmienky.