Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dúbravka chce zriadiť investorský fond na opravu ciest

Ilustračné foto. Foto: TASR/Adriana Antošková

Na tejto zime Dúbravka neušetrí. Januárová zimná údržba stála podľa tamojšieho starostu Martina Zaťoviča takmer 92.000 eur, februárová skoro 35.000 eur.

Bratislava 16. marca (TASR) - Samospráva bratislavskej Dúbravky chce riešiť nedostatok financií na opravu ciest zriadením fondu, do ktorého budú prispievať investori. Po zimnej sezóne cesty a chodníky potrebujú nutné opravy. V rozpočte na tento rok vyčlenila Dúbravka na komunikácie 260.000 eur, z toho 10.000 eur na dopravné značenie. Mestská časť má zoznam plánovaných opráv, stále však pribúdajú ďalšie úseky s dierami, rozbitými obrubníkmi a podmytými vozovkami.

Na tejto zime Dúbravka neušetrí. Januárová zimná údržba stála podľa tamojšieho starostu Martina Zaťoviča takmer 92.000 eur, februárová skoro 35.000 eur. Na opravu komunikácií ostane teda vyčlenených 100.000 eur. Isté je, že na všetky plánované opravy to stačiť nebude. "S ďalšími peniazmi okolo 100.000 eur na opravu komunikácií sa počíta v rezervnom fonde," uviedol starosta Zaťovič.

Pri opravách ciest musí mestská časť vyberať podľa akútnosti stavu ciest a chodníkov i hľadať partnerstvo s novým investormi, ktorí v Dúbravke plánujú svoje stavebné zámery. Preto samospráva zriadi fond, do ktorého budú investori prispievať. Plánuje tiež nadviazať spoluprácu s Bratislavským samosprávnym krajom. Teraz pripravuje výberové konanie na dodávateľa pre obnovu komunikácií.

Rozpočet zaťažujú aj krádeže kanalizačných a šachtových poklopov, ktoré musí mestská časť ako správca ciest 3. a 4. triedy po zmiznutí zabezpečiť, aby sa predišlo úrazom. Dúbravka ich už nahrádza betónovými poklopmi.

Na deravé cesty v správe magistrátu vytvorilo mesto vo februári špeciálnu mailovú adresu. Dúbravka sa týmto upozorňovaním inšpirovala, obyvatelia tak môžu výtlky a problémy na cestách nahlasovať na adrese zrunek@dubravka.sk.