Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Incident pred Starou tržnicou vníma polícia ako zlyhanie jednotlivca

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Štátna polícia aktuálne hľadá priamych svedkov udalosti a vyzýva ich, aby ju kontaktovali.

Bratislava 18. mája (TASR) - Víkendový incident spred Starej tržnice na Námestí Nežnej revolúcie v Bratislave, pri ktorom mladík hodil zozadu do stojacich mestských policajtov a členov bezpečnostnej služby kovový predmet, vníma bratislavská mestská polícia ako zlyhanie jednotlivca, nie skupiny ľudí.

Ukončením núdzového stavu a s uvoľnením protipandemických opatrení sa podľa polície zvýšil pohyb a koncentrácia ľudí v uliciach Bratislavy, ľudia sú však, ako tvrdí, v drvivej väčšie disciplinovaní.

Mestskí policajti spresnili, že k prípadu došlo v sobotu v neskorých večerných hodinách. Príslušníci zásahovej jednotky a kynológie v tom čase na Námestí Nežnej revolúcie preverovali oznam o rušení nočného pokoja.

"Následne došlo k samotnému incidentu. Dôvod, prečo takto dotyčný konal, nám doposiaľ nie je známy. Počas incidentu nedošlo k žiadnym zraneniam," uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová.

Policajnému zboru SR, ktorý sa prípadom podozrenia zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa už zaoberá, je mestská polícia pripravená poskytnúť záznamy z mestského kamerového systému či inú súčinnosť.

Štátna polícia aktuálne hľadá priamych svedkov udalosti a vyzýva ich, aby ju kontaktovali. Zverejnila aj krátke video, ktoré uplynulý víkend kolovalo po internete a zachytáva incident na preplnenom námestí pred Starou tržnicou. Na videu vidieť pri sebe stojacich mestských policajtov a príslušníkov bezpečnostnej služby. V tej chvíli jeden z mladíkov do nich zozadu hodí kovový predmet a rozuteká sa. Video končí tým, ako za mladíkom utekajú viacerí policajti.