Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kapacity dočasného ubytovania pre Ukrajincov v Bratislave sa rozšíria

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Utečencom z Ukrajiny sa budú v spolupráci s organizáciou Tenenet na mieste poskytovať aj psychosomatické intervencie.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Kapacity krátkodobého ubytovania pre Ukrajincov v Bratislave sa rozšíria. Športový klub Slovan Bratislava na účely dočasného ubytovania poskytol priestory v administratívnej budove a športovej hale na Pasienkoch. V budove je možné ubytovať 200 ľudí. Na tlačovej konferencii o tom informovali námestníčka primátora Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

"Aj dva mesiace od vypuknutia konfliktu k nám do hlavného mesta každý deň prichádzajú ľudia z Ukrajiny, ktorí potrebujú našu pomoc. V Asistenčnom centre pomoci na Bottovej vyhľadá každý deň pomoc 500 až 700 ľudí, mnohí z nich potrebujú aj ubytovanie," priblížila námestníčka.

Klub priestory poskytol na tri mesiace. V prípade potreby sa podľa Kmotríka môže táto doba aj predĺžiť. Priestory, v ktorých sa centrum nachádza, využíva bežne futbalová mládež. Väčšinu zariadenia, ktorá je v telocvični, zabezpečilo mesto partnersky. Do potrebných úprav klub investoval približne 100.000 eur. V priestoroch sa nachádzajú postele z tubusového kartónového systému, systém kójí, sprchy aj toalety.

Utečencom z Ukrajiny sa budú v spolupráci s organizáciou Tenenet na mieste poskytovať aj psychosomatické intervencie. "V priestoroch vznikla herňa pre deti a podľa skladby ubytovaných budeme zabezpečovať aj vyučovanie pre deti," dodala koordinátorka ubytovania na Pasienkoch Katarína Kintlerová.