Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kuvyt v sobotu neprevezú, dôvodom sú poveternostné podmienky

Na archívnej snímke inštalácia KUVYT. Foto: TASR Jaroslav Novák

Dielo sa formálne skladá zo šiestich častí, z obyčajných kontajnerov, symbolizujúcich otvorené brány alebo objektívy.

Bratislava 13. novembra (TASR) – Umelecké dielo Kuvyt, zložené z kontajnerov symbolizujúcich otvorené brány alebo objektívy, ktoré má byť po novom súčasťou dunajskej promenády na staromestskej strane Dunaja, v sobotu vrtuľníkom neprevezú. Dôvodom je nepriaznivá poveternostná situácia. Agentúru TASR o tom v sobotu informoval hovorca Starého Mesta Matej Števove.

"O novom čase budeme informovať," povedal Števove. Z doterajšieho miesta na Tyršovom nábreží v Petržalke mali umelecké dielo v sobotu doobeda previesť vrtuľníkom do areálu bývalého PKO.

Lodné kontajnery, ktoré prešli dielňou sochára Luba Mikleho, vytvorili priestor na rôzne umelecké intervencie. Dielo sa formálne skladá zo šiestich častí, z obyčajných kontajnerov, symbolizujúcich otvorené brány alebo objektívy.

Jedinečnosť objektov spočíva podľa autora aj v mieste ich inštalácie, pretože geometria priezorov umožňuje pozorovať rôzne panorámy mesta alebo, naopak, pohľad z opačnej strany. Koncepčne spracoval aktuálne spoločenské témy, pričom nesúdi, nepolarizuje, neradikalizuje, nepresviedča, ale otvára možnosti a dáva priestor na ich prezentácie, interpretácie, diskusie, alternatívne pohľady či ďalšie možnosti ich spoločenského spracovania.