Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Bratislava má viacero verzií rozmiestnenia vianočných stánkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Finálna verzia bude známa po potvrdení účasti jednotlivých predajcov.

Bratislava 6. augusta (TASR) – Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), ktoré organizuje tohtoročné vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí, pracuje s viacerými verziami rozmiestnenia predajných stánkov. Finálna verzia bude známa po potvrdení účasti jednotlivých predajcov. Zverejnenie výsledkov výberového konania očakáva začiatkom septembra, počty prihlásených záujemcov zatiaľ nezverejnilo.

"Keďže prvoradým kritériom Vianočného hlavného trhu je ponúknuť kvalitu, nie kvantitu, nemáme stanovený presný, respektíve minimálny počet stánkov. Veríme, že sa nám podarí vybrať dostatočný počet zaujímavých predajcov," uviedla pre TASR Jana Túry z oddelenia marketingu a komunikácie BKIS.

Pri výbere predajcov spomedzi prihlásených záujemcov, bude BKIS prihliadať predovšetkým na ich kvalitu, originálnosť, lokálnosť a ponúkaný servis. Dôraz chce klásť taktiež na bezpečnosť trhov, čistotu, zodpovedný prístup k životnému prostrediu i komfort pre návštevníkov. Ponúknuť chce podľa Túry aj nevšedné vizuálne zážitky a zaujímavý sprievodný program.

Vianočný hlavný trh na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave by sa mal konať od 24. novembra do 21. decembra.