Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mesto dočasne pozastavilo práce na električkovej radiále

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

V rámci stavebných prác sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy.

Bratislava 19. marca (TASR) – Mesto Bratislava dočasne pozastavilo práce na Karlovesko-dúbravskej električkovej radiále. Dôvodom je aktuálna situácia v súvislosti so šírením nového koronavírusu a prijaté opatrenia na úrovni štátu. Práce sú predbežne pozastavené do stredy, ich dosah na celkový harmonogram magistrát zatiaľ nepredpokladá. TASR o tom informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Počas uplynulého víkendu sa začali práce na trati pri električkovom tuneli. Cieľom bolo vymeniť výhybky pri tuneli tak, aby bola zabezpečená premávka električiek cez tunel na Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu po začatí tretej etapy modernizácie radiály. Naplánovaná je od mája tohto roka.

"Na mieste sa odstránili koľajnice, trolejové vedenie a odťažil sa koľajový zvršok. Vzhľadom na prijaté opatrenia v súvislosti s koronavírusom sme však museli tieto prípravné práce, ako aj dokončovacie práce na už sprevádzkovanom úseku dočasne pozastaviť," poznamenal Bubla. Dôvodom je podľa neho aj fakt, že jeden člen konzorcia je z Českej republiky a jeho zamestnanci sa na stavbu v súčasnosti nedostanú. Z Čiech sú taktiež niektorí dodávatelia materiálu.

V rámci stavebných prác sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy (Damborského). Električky od 19. decembra 2019 začali premávať do Karlovej Vsi po obratisko Kútiky. Od 22. februára bola spustená premávka električiek až do mestskej časti Dúbravka.

Dlhoočakávaná rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála