Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

BRATISLAVSKÁ NOVINKA: Hlavné mesto má novú webstránku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Používateľský prieskum k digitálnym službám mesta v roku 2020 podľa magistrátu potvrdil zásadné problémy pri používaní webu mesta.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Mesto Bratislava má od štvrtka (11. 8.) novú webstránku. Doterajšia bola podľa magistrátu už užívateľsky "nepríjemná" a narazila na svoj technologický limit. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

Používateľský prieskum k digitálnym službám mesta v roku 2020 podľa magistrátu potvrdil zásadné problémy pri používaní webu mesta. Boli nimi napríklad nefungujúce vyhľadávanie, nevhodná mapa stránky, neprístupnosť, ťažká orientácia v obsahu či úplná absencia cudzojazyčnej verzie, aspoň v anglickom jazyku.

"Hlavným cieľom bolo vytvoriť web s dôrazom na jednoduchosť používania, funkčné vyhľadávanie a zároveň ho pripraviť na integráciu elektronických služieb, aby sa stali prirodzenou súčasťou webovej stránky," uviedlo hlavné mesto.

Aktuálna webová stránka sa skladá z 359 podstránok v jednom jazyku. Jednotlivé prvky webu boli overené a testované s rôznymi skupinami obyvateľov Bratislavy. Nová stránka má tiež plnohodnotnú jazykovú mutáciu v anglickom jazyku. Vznikli taktiež technologické riešenia, ktoré sú plne vo vlastníctve mesta, postavené na otvorených technológiách a umožňujú ďalší rozvoj.