Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Bratislava chce na Račianskom mýte rozšíriť električkové nástupištia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Račianske mýto patrí k najväčším prestupným uzlom v Bratislave a podľa hlavného mesta potrebuje komplexnú zmenu organizácie dopravy.

Bratislava 22. mája (TASR) – Na Račianskom mýte v Bratislave plánuje hlavné mesto rozšíriť nástupištia pri zastávkach električiek. Viceprimátorka Bratislavy Tatiana Kratochvílová o tom informovala na sociálnej sieti. Nástupištia sú podľa jej slov poddimenzované a dávno pod limitom svojej kapacity. Magistrát v dlhodobejšej perspektíve pripravuje aj štúdiu dopravného uzla Račianske mýto a následnú realizáciu opatrení.

Račianske mýto patrí k najväčším prestupným uzlom v Bratislave a podľa hlavného mesta potrebuje komplexnú zmenu organizácie dopravy. Tento týždeň pristúpilo mesto k prvému opatreniu, a to zrušeniu pravého odbočenia áut zo Šancovej na Račiansku ulicu, čím sa má rozšíriť priechod a priestor pre chodcov, ktorý nebol dostatočný.

Na križovatke na Šancovej v smere na hlavnú stanicu zároveň magistrát zaviedol preferenciu MHD. Keď autá zastanú na semafore na červenú, autobus bude mať zelenú ešte približne 13 sekúnd.