Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Mestská polícia Bratislava posilní počet policajtov pre Dúhový Pride

Na archívnej snímke účastníci sprievodu 9. ročníka festivalu Dúhový Pride v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Pre očakávaný veľký počet účastníkov sprievodu môže dôjsť ku krátkodobému zastaveniu verejnej i osobnej dopravy v centre Bratislavy.

Bratislava 22. júla (TASR) - Mestská polícia Bratislava posilní počas soboty (23. 7.) v uliciach hlavného mesta počet policajtov. V centre sa bude totiž popoludní konať Dúhový Pride a aj pochod Hrdí na rodinu.

Dúhový Pride sa bude konať na Hviezdoslavovom námestí a po dvoch rokoch sa uskutoční aj sprievod ulicami Starého Mesta. "Hliadky budú pochod viesť a aj uzatvárať. Taktiež vyčleňujeme policajtov popri plánovanej trase pochodu. Vzhľadom aj na ďalšie zhromaždenia a kultúrne podujatia, ktoré budú v meste, posilňujeme počty policajtov v uliciach," spresnili z bratislavskej mestskej polície.

Posilnený bude aj dozor nad ulicami prostredníctvom mestského kamerového systému. "Kamery slúžia mestskej polícii a Policajnému zboru nie len na prevenciu priestupkov a trestných činov, ale záznamy z nich môžu byť použité aj ako dôkaz," upozornila polícia.

Pre očakávaný veľký počet účastníkov sprievodu môže dôjsť ku krátkodobému zastaveniu verejnej i osobnej dopravy v centre Bratislavy. Polícia upozorňuje všetkých, ktorí sa sprievodu plánujú zúčastniť, aby rešpektovali pokyny organizátorov a aj policajtov. Varuje aj pred vysokými teplotami. Zároveň vyzýva k tolerantnosti a vzájomnému rešpektu.

Počas Dúhového Pridu sa v Bratislave opäť uskutoční aj pochod Hrdí na rodinu. Desiaty ročník živej reťaze bude popoludní na Rudnayovom námestí.