Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Bratislavské mestské časti začali zverejňovať odberné miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Niekde sa začne s testovaním už od štvrtka (21. 1.) inde sa testovanie bude sústreďovať najmä na víkend (23. – 24. 1.).

Bratislava 20. januára (TASR) – Bratislavské mestské časti začali zverejňovať na webových stránkach či sociálnych sieťach zoznamy odberných miest na skríningové testovanie ľudí na ochorenie COVID-19. Informujú taktiež, kde a či je potrebné sa vopred objednať na testovanie. Niekde sa začne s testovaním už od štvrtka (21. 1.) inde sa testovanie bude sústreďovať najmä na víkend (23. – 24. 1.).

"Sledujte informácie na komunikačných kanáloch mestských častí a mesta, kde sa dozviete všetko podstatné," vyzval primátor Bratislavy Matúš Vallo. Bratislava a jej mestské časti predbežne pripravili v hlavnom meste na skríningové testovanie ľudí spolu 290 testovacích tímov, ktoré sa dočasne pridajú k už existujúcim 19 mobilným odberovým miestam (MOM). Testovať sa bude aj vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy (MHD) či formou drive-through. Väčšina miest na testovanie bude k dispozícii aj bez objednania.

Petržalka informuje, že v tejto počtom obyvateľov najväčšej bratislavskej mestskej časti sa bude počas víkendu testovať v 19 lokalitách, z toho 14 zriaďuje petržalská samospráva a päť magistrát. Dohromady bude v Petržalke 53 odberných miest. V Dúbravke z 18 testovacích miest bude 14 interiérových a štyri exteriérové (okno, autobus). Karlova Ves bude obyvateľov testovať v 14 odberových miestnostiach. V Starom Meste bude 25 dočasných odberových miest. Mestská časť chystá "analógový" rezervačný systém. V Novom Meste otvoria 23 odberných miest. Ružinov plánuje otvoriť vyše 60 testovacích miest. V priestoroch bratislavského letiska by sa malo dať otestovať aj formou drive-through.

Hlavné mesto plánuje v najbližšom čase predstaviť aj informačnú webovú stránku so základnými informáciami, ako sú otázky a odpovede k testovaniu, mapou s odberovými miestami či otváracími hodinami miestností.