Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Bratislavu museli preradiť do červenej fázy pre zhoršujúcu sa situáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ďalšie okresy v Bratislavskom kraji - Malacky, Pezinok a Senec, budú od pondelka v bordovej farbe v rámci COVID automatu (druhý stupeň ohrozenia).

Bratislava 5. novembra (TASR) - Bratislava musí byť aj s použitím dvoch "žolíkov" od pondelka (8. 11.) v červenej farbe v rámci COVID automatu (v prvom stupni ohrozenia). Dôvodom je zhoršenie epidemiologickej situácie a nárast počtu osôb v meste, ktorým potvrdili ochorenie COVID-19. Vyhlásil to Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava s tým, že nariaďovanie jednotlivých opatrení má zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu nového koronavírusu.

Ďalšie okresy v Bratislavskom kraji - Malacky, Pezinok a Senec, budú od pondelka v bordovej farbe v rámci COVID automatu (druhý stupeň ohrozenia). "V prípade okresov Senec a Pezinok bol využitý ich jeden disponibilný žolík, a to vzhľadom na úroveň plnej zaočkovanosti osôb nad 50 rokov na 65 percent. V prípade okresu Malacky boli posúdené lepšie lokálne epidemiologické charakteristiky, ako aj úroveň zaočkovanosti obyvateľstva nad 50 rokov blížiaca sa k 65 percentám," vysvetlil RÚVZ.

Hygienici pozorujú u ľudí "pandemickú únavu", vyzývajú však verejnosť na zodpovednosť a disciplinovanosť pri dodržiavaní nariadených opatrení. Deklarujú, že vykonávajú aj naďalej potrebné epidemiologické šetrenia všetkých pozitívnych osôb a ich úzkych kontaktov v rámci Bratislavského kraja.