Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Na Pionierskej v Bratislave vyznačili ochranný pruh pre cyklistov

Na Pionierskej ulici v Bratislave vyznačili ochranný pruh pre cyklistov v oboch smeroch. Magistrát tvrdí, že využili novinku v slovenskej legislatíve. Foto: TASR - Dano Veselský

Príprava segregovaných cyklotrás pre množstvo špecifík trvá niekoľko mesiacov až rokov.

Bratislava 11. augusta (TASR) – V Bratislave na Pionierskej ulici vyznačili ochranný pruh pre cyklistov v oboch smeroch. Magistrát tvrdí, že využili novinku v slovenskej legislatíve.

"Ochranný pruh je označený vodorovným značením a je 'mäkkým' riešením na miesta, kam sa oddelená cyklotrasa nezmestí alebo kým sa plnohodnotne nezrealizuje," spresňuje na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo. Samospráva upozorňuje, že vozidlá pod 3,5 tony nesmú používať ochranný pruh pre cyklistov. "Použiť ho môžu len širšie vozidlá nad 3,5 tony, ak sa nezmestia do priestoru medzi stredovú čiaru a čiaru ochranného pruhu, pričom ani tieto vozidlá nesmú ohroziť cyklistu," podotkol Vallo.

Tvrdí, že príprava segregovaných cyklotrás pre množstvo špecifík trvá niekoľko mesiacov až rokov. Pokiaľ nebude mať mesto na niektorých uliciach bezpečné cyklotrasy mimo vozovky, chce chrániť cyklistov aspoň takto. Magistrát deklaruje, že na ďalších riešeniach, ako aj segregovaných cyklotrasách pracuje a čoskoro bude informovať o ďalších novinkách.