Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislava nebude organizovať silvestrovské oslavy ani ohňostroj

Na snímke novoročný ohňostroj nad Bratislavským hradom 1. januára 2013. Ohňostroj pripomínal aj 20 rokov od vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rozlúčku so starým rokom a vítanie nového roka hlavné mesto neorganizovalo pre pandémiu nového koronavírusu ani minulý rok.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Mesto Bratislava nebude ani tento rok organizovať silvestrovské oslavy a tradičný novoročný ohňostroj odpálený z lode na Dunaji. Magistrát to zdôvodňuje aktuálnou nepriaznivou epidemiologickou situáciou v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19.

"Prvoradou úlohou mesta v tejto situácii je chrániť zdravie obyvateľov. Vítanie nového roka býva udalosťou, pri ktorej sa na rôznych miestach zhromažďuje veľký počet ľudí a mesto by takýto dav nemalo možnosť a kapacitu usmerniť podľa platných pravidiel," uviedli pre TASR z hlavného mesta.

Usporiadanie polnočného ohňostroja by si podľa magistrátu zároveň vyžiadalo vysoké náklady, ktoré by neboli vynaložené hospodárne. "Najmä vzhľadom na výdavky, ktoré už mesto utrpelo v súvislosti s pandémiou," podotkol magistrát. Hlavné mesto pre dlhodobo pretrvávajúcu pandemickú situáciu preto v tomto roku ani v rozpočte nepočítalo s oslavami príchodu nového roka a ohňostrojom. Pre zhoršenie epidemiologickej situácie zrušila Bratislava aj tento rok vianočné trhy v centre mesta.

Rozlúčku so starým rokom a vítanie nového roka hlavné mesto neorganizovalo pre pandémiu nového koronavírusu ani minulý rok. Naposledy sa konali spoločné silvestrovské oslavy v centre na Hviezdoslavovom námestí a na Námestí Ľudovíta Štúra, ktoré vyvrcholili tradičným polnočným ohňostrojom na Dunaji so svetelnou hudobnou šou, na prelome rokov 2019 a 2020.