Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Niektoré spoje MHD po otvorení úsekov D4 a R7 majú kratšie meškanie

Na archívnej snímke cestujúca s respirátorom. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pred spustením diaľničného nultého obchvatu zvykli v ranných alebo popoludňajších špičkách, meškať autobusy a trolejbusy v rozmedzí od 15 do 45 minút.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Po otvorení nových úsekov bratislavského nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, majú niektoré spoje mestskej hromadnej dopravy (MHD) kratšie meškanie. Pre TASR to uviedli z Dopravného podniku Bratislava (DPB) s tým, že ešte však nemajú k dispozícii relevantné štatistické údaje, keďže nové úseky D4 a R7 boli otvorené len pred pár dňami. Dopravnú situáciu na nultom obchvate však monitorujú.

Na základe pozorovania dát z vozidiel vo východnej časti Bratislavy (Ružinov, Dolné hony, Podunajské Biskupice) mestský dopravca tvrdí, že pred spustením diaľničného nultého obchvatu zvykli v ranných alebo popoludňajších špičkách, v dôsledku rozsiahlych kolón, meškať autobusy a trolejbusy v rozmedzí od 15 do 45 minút.

"Práve toto meškanie sa v posledných dňoch výrazne zmenšilo, zhruba na úroveň do 20 minút. Mnohí cestujúci sa však so zmenenými trasami liniek ešte len oboznamujú, a preto potrvá niekoľko dní, kým si nájdu najoptimálnejšie spojenie," priblížil hovorca DPB Martin Chlebovec.

Uplynulý víkend (2. - 3. 10.) otvorili 2,2 kilometra dlhý úsek D4 od križovatky Bratislava-Jarovce po križovatku Bratislava-Petržalka (Rusovce) a 6,3 kilometra dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od križovatky Bratislava-Juh po križovatku Bratislava-Nivy (Prievoz). Na konci septembra sprístupnili vodičom 4,3 kilometra dlhý úsek diaľnice D4 vrátane Lužného mosta. Posledné úseky projektu D4/R7 sa otvárajú postupne.