Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nové Mesto opäť otvorí svoje Letné kino na Kuchajde

Ilusračné foto. Foto: TASR Andrej Galica

Prvé premietanie je naplánované na sobotu.

Bratislava 21. júna (TASR) – Bratislavské Nové Mesto spustí od najbližšieho víkendu v poradí 11. ročník Letného kina na Kuchajde. Filmy bude mestská časť premietať každú stredu a sobotu, o výbere filmu budú opäť rozhodovať diváci hlasovaním. Dramaturgia je nastavená tak, aby si počas letných mesiacov prišli na svoje priaznivci rôznych filmových žánrov.

„Letné kino na Kuchajde sa za uplynulých desať rokov stalo mimoriadne obľúbeným miestom, kde nielen Novomešťania trávia letné večery. Svedčí o tom aj vysoká návštevnosť, pred časom si jeden z filmov prišla dokonca pozrieť rekordná návšteva zhruba 2000 ľudí," skonštatoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Verí, že pri ponuke filmov to nebude inak ani tento rok.

Miestom premietania je amfiteáter v priestoroch prírodného areálu pri vstupe od obchodného centra s kapacitou okolo 200 miest na sedenie. Ďalšie desiatky zvyknú film sledovať na dekách. V prípade priaznivého počasia sa bude premietať na veľkom plátne širokom šesť a vysokom štyri metre. Vstup do Letného kina na Kuchajde je bezplatný.

Samospráva ubezpečuje, že letné kino na Kuchajde sa bude počas tohtoročného leta konať v súlade s aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Návštevníci budú musieť dodržiavať všetky bezpečnostné a hygienické podmienky a riadiť sa pokynmi organizátora. Keďže nie je vylúčená ani prípadná zmena pravidiel počas leta, mestská časť odporúča sledovať návštevníkom webové stránky letného kina.

Premietať sa bude každú letnú stredu a sobotu – v júli od 21.30 h, v auguste od 21.00 h. Prvé premietanie je naplánované na sobotu.