Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

FILMY POD HOLÝM NEBOM: Letné kino na Kuchajde otvoria 29. júna

Na archívnej snímke otvorenie sezóny Letného kina na Kuchajde v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Letné premietanie bude každú stredu a sobotu, v júli od 21.30 h, v auguste od 21.00 h.

Bratislava 15. júna (TASR) – Bratislavské Nové Mesto otvorí 12. ročník Letného kina na Kuchajde v stredu 29. júna. Mestská časť v stredu spúšťa hlasovanie o filme, ktorý si diváci budú môcť pozrieť ako prvý.

"Letné kino na Kuchajde sa za uplynulých 11 rokov stalo doslova kultovou udalosťou letnej sezóny. Nikdy nezabudnem na premietanie, pri ktorom sme mali rekordnú návštevnosť - približne 2000 divákov," hovorí starosta Nového Mesta Rudolf Kusý a dodáva, že množstvo ľudí sa už dávno pred príchodom leta uisťuje, či bude letné kino aj tento rok. "Som rád, že ich ani tento rok nesklameme," poznamenal.

Letné premietanie bude každú stredu a sobotu, v júli od 21.30 h, v auguste od 21.00 h. O výbere filmu budú opäť rozhodovať diváci hlasovaním na internete z ponuky dvoch filmov. Dramaturgia je nastavená tak, aby si počas leta prišli na svoje priaznivci rôznych filmových žánrov.

Kapacita amfiteátra v priestoroch prírodného areálu je približne 200 miest na sedenie. Ďalšie desiatky návštevníkov zvyknú film sledovať na dekách. V prípade priaznivého počasia sa bude premietať na veľkom plátne širokom šesť a vysokom štyri metre. Vstup do Letného kina na Kuchajde je bezplatný.