Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V bratislavskom Novom Meste otvorili vynovené centrum pre seniorov

Na Sibírskej ulici v bratislavskom Novom Meste 11. februára 2014 slávnostne otvorili vynovené denné centrum pre seniorov. Zariadenie prešlo kompletnou rekonštrukciou, ktorá mestskú časť stála vyše 40.000 eur. Na snímke seniori v dennom centre. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Klub na Sibírskej funguje už zhruba dvadsať rokov a patrí medzi najväčšie. Má 197 členov, ktorí tu aktívne trávia svoj voľný čas a mnohí využívajú aj možnosť stravovania sa.

Bratislava 11. februára (TASR) - Na Sibírskej ulici v bratislavskom Novom Meste dnes slávnostne otvorili vynovené denné centrum pre seniorov. Zariadenie prešlo kompletnou rekonštrukciou, ktorá mestskú časť stála vyše 40.000 eur. TASR o tom informoval novomestský hovorca Marek Tettinger.

"V rámci rekonštrukcie pribudli v klube nové sociálne zariadenia, vynovená výdajňa stravy, miestnosť na príjem použitého riadu s novou umývačkou riadu, kuchynka s novou linkou, chladničkou, či mikrovlnkou," priblížil hovorca. Centrum podľa jeho slov dostalo tiež nový nábytok, stoly, stoličky, podlahu, obklady či dvere. "Celý klub je chránený aj novým zabezpečovacím systémom," dodal Tettinger.

Klub funguje dvadsať rokov

Na snímke seniori v dennom centre.
Foto: TASR/Štefan Puškáš
Klub na Sibírskej funguje už zhruba dvadsať rokov a patrí medzi najväčšie. Má 197 členov, ktorí tu aktívne trávia svoj voľný čas a mnohí využívajú aj možnosť stravovania sa. "V klube dlhé roky pôsobí spevácky folklórny súbor Sibirienka, v minulosti v týchto priestoroch začínalo svoje pôsobenie v Bratislave dnes už legendárne Radošinské naivné divadlo," pripomína zaujímavosť z histórie vedúca sociálneho oddelenia na Miestnom úrade v Novom Meste Gabriela Vojtechová.

Bratislavské Nové Mesto má v správe osem denných centier seniorov, väčšina z nich už prešla obnovou. Po klube na Sibírskej ulici príde podľa samosprávy na rad aj Denné centrum seniorov na Športovej ulici. Radnica už má podľa starostu Rudolfa Kusého na to vyčlenené peniaze v rozpočte.