Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Riaditeľom mestskej knižnice v Bratislave bude od augusta Tomáš Štefek

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Štefeka vo výberovom konaní spomedzi troch uchádzačov vybrala komisia, ktorá odporučila primátorovi Bratislavy, aby ho navrhol na mestskom zastupiteľstve za nového šéfa mestskej knižnice.

Bratislava 28. mája (TASR) – Mestská knižnica v Bratislave bude mať od začiatku augusta nového riaditeľa - Tomáša Štefeka. Rozhodli o tom bratislavskí mestskí poslanci, ktorí schválili jeho vymenovanie do funkcie a zároveň odvolali k 31. júlu doterajšieho riaditeľa knižnice Juraja Šebestu.

Štefeka vo výberovom konaní spomedzi troch uchádzačov vybrala komisia, ktorá odporučila primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi, aby ho navrhol na mestskom zastupiteľstve za nového šéfa mestskej knižnice.

Štefek sa vo zverejnenom životopise prezentuje ako bývalý knihovník. "Som presvedčený, že kľúčom k úspešným službám a organizáciám sú zvedavosť, pokora a empatia," uviedol. Od roku 2017 doteraz pôsobí ako odborný garant, dizajnér sociálnych inovácií na katedre informačných štúdií a knihovníctva na Masarykovej univerzite v Brne. V minulosti pôsobil ako vedúci úseku pre deti, mládež a vzdelávanie, či ako odborný metodický pracovník v mestskej knižnici v Prostějove.