Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Staré Mesto obnoví trolejové vedenie za takmer 280-tisíc eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vedenie sa má rekonštruovať na uliciach Gaštanová, Valašská, Hýrošova a tiež na ulici Západný rad v dĺžke cca 2,06 km.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Bratislavské Staré Mesto začalo obnovu trolejového vedenia v hodnote takmer 280.000 eur. Vedenie sa má rekonštruovať na uliciach Gaštanová, Valašská, Hýrošova a tiež na ulici Západný rad v dĺžke cca 2,06 km. Práce budú trvať od novembra 2013 do februára 2014. Mesto sa na financovaní podieľa piatimi percentami, zvyšok pôjde z európskych zdrojov.

"Účelom je vylepšenie prejazdu trolejbusov výmenou existujúceho už značne opotrebovaného podvesného systému trolejového vedenia za ťahový a s tým spojená výmena armatúr, osadenie nových trakčných stožiarov," uviedol dnes hovorca hlavného mesta Stanislav Ščepán. V súčasnosti sú na projektovanom úseku ešte výhybky ovládané zvýšeným odberom elektrického prúdu z trakcie, nové elektrické výhybky budú ovládané priamo z vozidla vodičom, prípadne je možné výhybky zapojiť do systému automatického stavania cesty.

"Obnovou jestvujúcich úsekov tratí vznikne ucelený dopravný systém trolejbusových tratí, ktorý spočíva v napojení na dobudované prepojenie trolejbusovej trate Pražská – Hroboňova s vyústením po Valašskej ulici do Mlynskej doliny, na križovatku Patrónka," dodal Ščepán. Po dobudovaní po Lamačskej ceste bude možné prepojenie trolejbusovej trate k OD TESCO Lamač.