Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Stopa Slovensko skontrolovalo desiatky ľudí bez domova

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Ľudia bez domova podľa združenia dostávajú informácie, ako sa majú chrániť aj v prípade, že budú na sebe identifikovať príznaky tohto ochorenia.

Bratislava 12. marca (TASR) – Občianske združenie Stopa Slovensko kontroluje v uliciach hlavného mesta ľudí bez domova, aby sa predišlo nákaze novým koronavírusom. Počas uplynulého týždňa skontrolovala terénna služba zdravotný stav a zmerala teplotu desiatkam takýchto ľudí na území Starého Mesta a priľahlých ulíc. Žiadne príznaky sa zatiaľ nepotvrdili.

"Je to naša aktívna reakcia na vekové zloženie a zdravotný stav ľudí bez domova, ktorí nenavštevujú zariadenia a sú v neustálom kontakte s verejnosťou. Snažíme sa týmto spôsobom z vlastných materiálnych zdrojov zabrániť rozšíreniu vírusu," informuje občianske združenie. Ak by sa totiž príznak prejavil čo i len u jedného človeka, je veľká pravdepodobnosť radikálneho šírenia a vysokej úmrtnosti priamo v uliciach.

Ľudia bez domova podľa združenia dostávajú informácie, ako sa majú chrániť aj v prípade, že budú na sebe identifikovať príznaky tohto ochorenia. "V našej činnosti budeme pokračovať až do pominutia rizika," ubezpečilo OZ.