Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave na Sadovej ulici začali obnovovať park

Ilustračné foto Foto: komjatice.sk

Všetky stavebné a parkové úpravy sa majú robiť tak, aby práce neohrozili pôvodnú zeleň - vzrastlé pagaštany.

Bratislava 12. júna (TASR) - Park na Sadovej ulici v bratislavskom Novom Meste by mal do septembra zmeniť svoju podobu. Mestská časť v týchto dňoch začala s jeho revitalizáciou. Obnova by ju mala stáť 90.000 eur, ktoré zaplatí zo svojho rozpočtu.

"Ústredným bodom vynoveného parku bude novonavrhnutá fontána, tvorená špeciálnymi hranolmi a veľkými žulovými okruhliakmi, ktorá bude v parku vytvárať príjemnú mikroklímu," priblížil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. V parku majú pribudnúť najmä blízko fontány aj nové lavičky a odpadkové koše.

Večer bude podľa hovorcu park osvetlený dekoračnými svietidlami. "Špeciálne podlahové svietidlá budú zapustené aj do dlažby v blízkosti lavičiek," vysvetlil.

Všetky stavebné a parkové úpravy sa majú robiť tak, aby práce neohrozili pôvodnú zeleň - vzrastlé pagaštany. V parčíku má byť vybudované aj menšie ohradené venčisko pre psy.

"V blízkosti parku boli doteraz voľne umiestnené kontajnery na komunálny odpad. Po novom pribudne kryté kontajnerové stojisko, ktoré od parku opticky oddelí popínavá zeleň," dodal Tettinger.