Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavská Petržalka opäť ocenila pedagógov svojich škôl a škôlok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Za mimoriadne výsledky vo východe a vzdelávaní si za uplynulý školský rok prevzalo pamätné plakety J. A. Komenského 14 učiteliek, za končiaci sa školský rok ďalších 11.

Bratislava 17. júna (TASR) – Bratislavská Petržalka opäť ocenila prácu pedagógov vo verejných základných školách (ZŠ) a materských školách (MŠ) vo svojej pôsobnosti. Uznania sa tentoraz dostalo 29 z nich, vrátane štyroch v kategórii Učiteľ, na ktorého sa nezabúda. Pre pandémiu ocenila samospráva učiteľov za dva školské roky. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Veľmi by som si prial, aby sa školstvo konečne a naozaj stalo prioritou vlády. Aby štát pochopil, že hneď po zdravotníctve je vzdelávanie najdôležitejšie, že hneď po rodičoch je učiteľ ten, ktorý formuje dieťa a je mu vzorom," skonštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka.

Za mimoriadne výsledky vo východe a vzdelávaní si za uplynulý školský rok prevzalo pamätné plakety J. A. Komenského 14 učiteliek, za končiaci sa školský rok ďalších 11. Titul Učiteľ, na ktorého sa nezabúda, si prevzali tri učiteľky a jeden učiteľ.

Mestská časť je aktuálne zriaďovateľom 11 základných a čoskoro už 27 materských škôl. Deti v nich vychováva takmer 1200 pedagogických zamestnancov vrátane učiteľov, vychovávateľov či špeciálnych pedagógov.