Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Petržalka presúva vraky áut na dočasne vyhradené parkovisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V takomto riešení však šéf miestnej samosprávy vidí jeden zo spôsobov na vyčistenie parkovísk od vrakov, ktoré sú dlhodobým problémom.

Bratislava 3. októbra (TASR) – Bratislavská Petržalka pokračuje v riešení problému vrakov áut, ktoré bránia parkovaniu pojazdných vozidiel. Najnovšie ich umiestňuje na dočasne vyhradené parkovisko na Macharovej ulici, ktoré je v nočných hodinách najmenej využívaným parkoviskom na území mestskej časti, čo malo potvrdiť aj viacnásobné sčítanie parkujúcich vozidiel. Po odstránení vrakov áut sa parkovisko vráti do normálneho režimu.

„Naším cieľom je zhromaždiť dlhodobo nepojazdné vozidlá na jednom mieste, aby ich pracovníci z oddelenia životného prostredia odstránili v čo najkratšom čase," skonštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka, ktorý sa zároveň v tejto súvislosti ospravedlnil obyvateľom okolitých ulíc Macharova, Pifflova či Wolkrova za dočasné zabratie parkoviska.

V takomto riešení však šéf miestnej samosprávy vidí jeden zo spôsobov na vyčistenie parkovísk od vrakov, ktoré sú dlhodobým problémom.

Mestská časť ako správca komunikácie realizuje odstraňovanie nepojazdných vozidiel vo vlastnej réžii. Donedávna evidovala na parkoviskách viac ako 160 vrakov, za dva dni sa jej podarilo presunúť na dočasné parkovisko 40 z nich. Medzi nimi sú najmä vozidlá bez evidenčného čísla, či viditeľne poškodené a nefunkčné vozidlá.

Samospráva chce do budúcna vo vlastnej réžii odstraňovať aj vozidlá parkujúce v nesúlade s parkovacím poriadkom.

"Zameriavať sa budeme najmä na chodníky, vozidlá blokujúce výjazdy, kontajnerové stojiská či vyhradené parkovacie miesta. Samozrejme, o odťahovaní budeme obyvateľov vždy vopred informovať," poznamenal Hrčka. Mestská časť zároveň plánuje zverejniť pre obyvateľov výzvu, aby jej nahlasovali vraky vozidiel, najmä výrazne poškodené a bez evidenčného čísla. Zriadila preto aj e-mailovú adresu vraky@petrzalka.sk.