Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bratislava plánuje vybudovať nové cyklotrasy v Karlovej Vsi

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Hlavné mesto chce vybudovať aj cyklotrasu a chodník aj na Nábreží Ľubomíra Kadnára. Ide o približne 500 metrov dlhý úsek.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Hlavné mesto plánuje v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves vybudovať nové cyklotrasy i chodníky. Budovať ich chce v úseku nadchod Botanická – Svrčia ulica a na Nábreží Ľubomíra Kadnára pri Karloveskom ramene od Mosta Lafranconi po klub Mark Twain. Vyplýva to z výzvy mesta na predkladanie ponúk na vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie, stavebné povolenie a realizáciu stavby.

V prípade nadchodu Botanická – Svrčia ulica má ísť o zhruba 450 metrov dlhý úsek. "Cieľom projektu je vytvorenie komfortnej a bezpečnej cestičky pre chodcov a cyklistov, v nadväznosti na všetky okolité pešie a cyklistické trasy a komunikácie," informujú v zverejnených dokumentoch. Cestička pre chodcov a cyklistov má byť od východnej časti (od nadchodu Botanická) navrhnutá v existujúcej komunikácii len dopravným značením, v západnej časti (cez les) ako oddelená cestička pre chodcov a cyklistov. Projekt ráta aj s osvetlením a sadovými úpravami. Predpokladaná cena zákazky je 32.062 eur bez DPH.

Hlavné mesto chce vybudovať aj cyklotrasu a chodník aj na Nábreží Ľubomíra Kadnára. Ide o približne 500 metrov dlhý úsek. "Cestička pre chodcov a cyklistov bude od východnej časti (od Mosta Lafranconi) navrhnutá ako oddelená. Na západnej strane (v užšom priestore pri protipovodňovej hrádzi) ako zmiešaná cestička pre chodcov a cyklistov. Súčasťou riešenia budú križovatky na oboch koncoch riešenej trasy," spresnilo mesto v podkladoch. Aj tento projekt ráta s osvetlením a sadovými úpravami. Odhadovaná cena tejto zákazky je 34.163 eur bez DPH.