Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bratislava polícia zachytila viacerých utečencov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Polícia priblížila, že utečenci sa dostávajú na Slovensko často po dlhej, nebezpečnej a únavnej ceste.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Mestská polícia v Bratislave zachytila viacerých utečencov. Odovzdala ich štátnej polícii. Mestskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

"Štyroch utečencov zachytili dúbravskí mestskí policajti v Devínskej Novej Vsi, ďalší dvaja prišli vyhľadať pomoc priamo na našu stanicu a ôsmich sme našli v Mlynskej doline," uviedla mestská polícia.

Priblížila, že utečenci sa dostávajú na Slovensko často po dlhej, nebezpečnej a únavnej ceste. Väčšinou sú podľa nej vyčerpaní, dehydrovaní či v zlom zdravotnom stave a potrebujú pomoc. "Neváhajte sa preto v prípade podozrenia obrátiť na mestskú políciu prostredníctvom linky 159," vyzvali policajti.

Spresnili, že viacero osôb, zdržiavajúcich sa nelegálne na území Slovenska našli aj počas októbra. "Skupinky sýrskych migrantov si v blízkosti Železničnej stanice Petržalka všimli petržalskí mestskí policajti," podotkli. Cudzinci podľa nich nemali pri sebe žiadne osobné veci ani doklady totožnosti a na Slovensko sa dostali pravdepodobne cez susediace Maďarsko.