Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar v Podunajských Biskupiciach nemal vplyv na ovzdušie

Snímka z požiaru na Kazanskej ulici v Bratislave, 10. mája 2021. Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor

Mestské časti Podunajské Biskupice a Ružinov informovali, aby ľudia v lokalitách zasiahnutých zadymením z požiaru neotvárali okná a podľa možností nevychádzali von.

Bratislava 11. mája (TASR) – Pondelňajší požiar skladov s pneumatikami na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach nemal vplyv na ovzdušie na území mestskej časti. Pre TASR to uviedol starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék. Polícia v súvislosti s požiarom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

„Meracia stanica, ktorú máme na mieste úradu Žiacka 2, nenamerala včera žiadne zvýšené koncentrácie po požiari," povedal Pék. Smer vetra bol podľa neho južným smerom a dym išiel smerom na Vrakuňu a Ružinov. „Takže vplyv na ovzdušie u nás v Podunajských Biskupiciach nebol žiadny," poznamenal Pék. Zvýšené koncentrácie v ovzduší nezaznamenala ani mestská časť Ružinov.

Požiar v Podunajských Biskupiciach už vyšetruje polícia, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. „Doposiaľ neznámy páchateľ doposiaľ neznámym spôsobom spôsobil požiar, v dôsledku ktorého zhorel sklad, v ktorom boli uskladnené pneumatiky. Došlo aj k poškodeniu a obhoreniu zadnej časti administratívnej budovy," približuje polícia na sociálnej sieti. Škoda bola vyčíslená minimálne na 26.600 eur. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

V požiaru došlo v pondelok popoludní. Plamene zachvátili dva sklady s pneumatikami, pričom požiar sa rozšíril aj na priľahlú dvojpodlažnú budovu. Na mieste zasahovalo takmer 40 hasičov, vyslaní boli aj pracovníci z Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany, aby vykonali merania na kontrolu kvality ovzdušia. Požiar sa podvečer podarilo uhasiť. Mestské časti Podunajské Biskupice a Ružinov informovali, aby ľudia v lokalitách zasiahnutých zadymením z požiaru neotvárali okná a podľa možností nevychádzali von.