Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Pre koronavírus prerušuje priamu výučbu aj zahraničná vysoká škola

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výučba bude prerušená od utorka (10. 3.) do pondelka (16. 3.) a týka sa ako denných, tak externých študentov.

Bratislava 9. marca (TASR) – V hlavnom meste pre nový koronavírus prerušuje v rámci prevencie priamu výučbu ďalšia vysoká škola. Ide o Vzdelávací a konzultačný inštitút v Bratislave Vysokej školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha. Výučba bude prerušená od utorka (10. 3.) do pondelka (16. 3.) a týka sa ako denných, tak externých študentov. TASR o tom informoval vedúci marketingového oddelenia Tomáš Zajac.

"Počas prerušenej priamej výučby sa výučba nahrádza samoštúdiom. Všetci vyučujúci boli požiadaní o zaslanie materiálov k náhradnej forme výučby a tieto materiály k samoštúdiu budú zverejnené priebežne," uviedol Zajac s tým, že po ukončení preventívnych opatrení budú pedagógovia osobne k dispozícii počas konzultačných hodín.

Vysoká škola poznamenala, že situáciu pozorne monitoruje, v prípade potreby pristúpi k predĺženiu a prípadnej úprave opatrení. Študentov bude o nich informovať na svojej webovej stránke. V prípade je možné kontaktovať študijné oddelenie telefonicky alebo elektronicky.