Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Primátor Vallo chce nájsť spôsob, aby zasadlo mestské zastupiteľstvo

Matúš Vallo, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Bratislava zatiaľ predpokladá, že body, ktoré mali byť prerokované na marcovom zastupiteľstve, preloží na ďalšie mestské zastupiteľstvo.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Primátor Bratislavy Matúš Vallo chce, aby zasadlo v apríli mestské zastupiteľstvo. Ako podotkol, bude to však záležať na aktuálnej situácii okolo nového koronavírusu. Mesto chce však nájsť spôsob, ako rokovanie poslancov zrealizovať. Marcové zastupiteľstvo bolo pre pandémiu nového koronavírusu zrušené, najbližšie zasadnutie bratislavských mestských poslancov je plánované 30. apríla.

"Som presvedčený, že sa mesto musí hýbať dopredu. Sú veci, ktoré sa musia udiať," povedal vo videu na sociálnej sieti primátor s tým, že magistrát nájde spôsob rokovania zastupiteľstva, s ktorým budú všetci poslanci spokojní.

Bratislava zatiaľ predpokladá, že body, ktoré mali byť prerokované na marcovom zastupiteľstve, preloží na ďalšie mestské zastupiteľstvo. "Situácia zatiaľ nijako nekoliduje ani so zákonom o obecnom zriadení, v zmysle ktorého 'obecné zastupiteľstvo zasadá podľa potreby, najmenej však raz za tri mesiace'," povedal v marci pre TASR hovorca mesta Bratislavy Peter Bubla.