Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislava: Rokovania o Poliklinike Tehelná nie sú stále ukončené

Na archívnej snímke poliklinika Tehelná v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Verejná súťaž na predaj polikliniky bola pôvodne vyhlásená začiatkom júla 2022. Východisková kúpna cena bola znaleckým posudkom stanovená na 14,7 milióna eur s DPH.

Bratislava 4. februára (TASR) – Rokovania medzi hlavným mestom a spoločnosťou MH Manažment o poliklinike na Tehelnej ulici v bratislavskom Novom Meste stále nie sú ukončené. Vyplýva to z vyjadrení, ktoré TASR poskytol bratislavský magistrát.

"Rokovania medzi hlavným mestom a MH Manažment naďalej prebiehajú. Čakáme na doposlanie potrebných podkladov k nehnuteľnostiam," skonštatovala hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková. Na potrebné podklady pritom čakalo hlavné mesto už vlani v decembri.

Pôvodne vyhlásená súťaž na odpredaj budovy Polikliniky Tehelná s príslušenstvom a pozemkami bola zrušená vlani na jeseň. Dôvodom bol nízky záujem, ale aj to, že MH Manažment vstúpil do rokovaní na úrovni samosprávy. Ak k dohode nedôjde a nenájde sa spoločné riešenie, súťaž bude obnovená. Magistrát niekoľkokrát uviedol, že zachovanie dostupnosti zdravotnej starostlivosti na Tehelnej ulici považuje za kľúčové. Je zároveň v tejto veci otvorený spolupráci samospráv.

Verejná súťaž na predaj polikliniky bola pôvodne vyhlásená začiatkom júla 2022. Východisková kúpna cena bola znaleckým posudkom stanovená na 14,7 milióna eur s DPH. Rezort hospodárstva, pod ktorý MH Manažment spadá, totiž nie je z dlhodobého hľadiska schopný budovu prevádzkovať. Najmä však zabezpečiť financovanie nevyhnutných investícií. Budova si vyžaduje investície do rekonštrukcie. Len na urgentnú sanáciu treba približne milión eur.

MH Manažment, nástupnícka organizácia po zaniknutom Fonde národného majetku SR, viackrát deklaroval, že príchodom nového vlastníka sa nezmení ani jedna nájomná zmluva a nezruší sa ani jedna ambulancia. Budova musí byť využívaná len na účely, na ktoré bola skolaudovaná. Reagovala tak na občiansku iniciatívu i vyjadrenie obavy niektorých samosprávnych politikov, pre ktorých sa Tehelná stala vlaňajšou predvolebnou témou.