Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Bratislavskí seniori sa budú bezplatne vzdelávať na Letnej univerzite

Na snímke vľavo primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a vpravo rektor Univerzity Komenského v Bratislave Karol Mičieta počas podpisu Zmluvy o spolupráci medzi hlavným mestom Bratislavou a Univerzitou Komenského v rámci vzdelávacieho projektu Letná Bratislavská univerzita seniorov v Bratislave 17. júna 2014. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Za mesto podpísal zmluvu primátor slovenskej metropoly Milan Ftáčnik a za dodávateľov prednášajúcich odborníkov rektor UK Karol Mičieta.

Bratislava 17. júna (TASR) – Hlavné mesto SR dnes uzavrelo zmluvu o spolupráci s Univerzitou Komenského (UK) v rámci vzdelávacieho projektu Letná bratislavská univerzita seniorov.

Za mesto ju podpísal primátor slovenskej metropoly Milan Ftáčnik a za dodávateľov prednášajúcich odborníkov rektor UK Karol Mičieta. Zmluva sa týka programu pripravovaného štvrtého ročníka Letnej univerzity, ktorá sa uskutoční v auguste v Primaciálnom paláci.

Podľa Ftáčnika je to pokračovanie dobrej spolupráce s UK a na základe dobrej minuloročnej odozvy zúčastnených seniorov. Osvedčil sa aj letný termín, pretože lektori majú v tomto období menej povinnosti ako počas školského roka.

"Tento kurz je súčasťou nášho programu aktívneho starnutia, ktorý sa týka aj vzdelávania. Spolu s mojím poradným orgánom Radou bratislavských seniorov a odbornými pracovníkmi Centra ďalšieho vzdelávania vyberáme prednášky a tiež účastníkov na ne," uviedol Ftáčnik na brífingu po podpise zmluvy.

Novinkou tohtoročnej Letnej univerzity bude piata prednáška s názvom Práca primátora hlavného mesta SR Bratislavy, ktorú si pripraví Ftáčnik. Ďalšie každoročné štyri sa tentoraz budú venovať vinohradníctvu a vinárstvu na území starej Bratislavy, IT technológiám, životu vo vyššom veku. Kurz ukončia výročné zvyky a tradície na území západného Slovenska.

"Témy vyberáme spoločne tak, aby boli zaujímavé, poučné i praktické pre seniorov," dodal Mičieta.