Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Regióny

Bratislava si pripomína rok od začiatku vojny na Ukrajine

Na archívnej snímke Stará tržnica v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Program sa začal o 12.00 h v rámci priestoru nazvaného "Malá Ukrajina" pred Starou tržnicou.

Bratislava 24. februára (TASR) - Podujatím Slovensko pre Ukrajinu si Bratislava v piatok pripomína rok od začiatku Ruskej agresie. Program pre návštevníkov je pripravený na Námestí Nežnej revolúcie a v priestoroch Starej tržnice. Súčasťou je aj výzva na podporu ukrajinských vojnových sirôt.

"Cieľom nášho podujatia je vyjadriť Ukrajincom v tomto boji podporu a solidaritu a odsúdiť brutálnu agresiu ruského teroristického štátu," uviedol Marián Kulich z iniciatívy Mier Ukrajine, ktorá podujatie organizuje. Záštitu nad ním prevzali prezidentka SR Zuzana Čaputová a primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Program sa začal o 12.00 h v rámci priestoru nazvaného "Malá Ukrajina" pred Starou tržnicou. Návštevníci tam majú možnosť ochutnať ukrajinské jedlo, zoznámiť sa s vodičmi, ktorí dodávajú pomoc na Ukrajinu, a zapojiť sa do rôznych aktivít aj s deťmi.

O 18.00 h sa v tomto priestore začne verejné zhromaždenie, ktoré svojím programom pripomenie dianie na Ukrajine za posledný rok. O 20.30 h podujatie vyvrcholí benefičným koncertom Slovensko pre Ukrajinu. Vystúpenia slovenských a ukrajinských hudobníkov a ďalších sprostredkuje RTVS prostredníctvom priameho prenosu na Jednotke.