Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Staré Mesto kontroluje stromy v areáli školy na Podjavorinskej

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Caban

Strom, ktorý sa zrútil na Zochovu ulicu, poškodil štyri autá parkujúce na susediacej komunikácii.

Bratislava 12. mája (TASR) - Bratislavská mestská časť Staré Mesto kontroluje preventívne stromy v areáli základnej a materskej školy na Podjavorinskej ulici. V pondelok (11. 5.) večer tam totiž silný vietor zlomil jeden z pagaštanov konských. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

"Strom, ktorý sa zrútil na Zochovu ulicu, poškodil štyri autá parkujúce na susediacej komunikácii. Mestská časť je proti takýmto udalostiam poistená, takže majitelia budú odškodnení," uviedol miestny úrad s tým, že pri udalosti sa nikto nezranil. Spadnutý strom pomáhali odstraňovať profesionálni i dobrovoľní hasiči.

Strom pritom pri jarnej obhliadke nevykazoval žiadne poškodenia. "Aj počas pádu mal plne zalistenú korunu plnú kvetov. Až nehoda ukázala, že jeho kmeň poškodila komínová vydutina takmer v celej dĺžke," spresnilo Staré Mesto. Mestská časť preto preventívne kontroluje aj ďalšie stromy. Oddelenie životného prostredia na miestnom úrade zároveň pripravuje objednávku obhliadky stromov v areáli pomocou tomografu.