Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Bratislavské Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Fungovať bude každú prvú stredu v mesiaci v priestoroch miestneho úradu na Vajanského nábreží. Prvýkrát svoje brány otvorí v stredu 16. júna.

Bratislava 15. júna (TASR) – Bratislavské Staré Mesto v rámci pomoci svojim obyvateľom spúšťa bezplatnú právnu poradňu. Fungovať bude každú prvú stredu v mesiaci v priestoroch miestneho úradu na Vajanského nábreží. Prvýkrát svoje brány otvorí v stredu 16. júna. TASR o tom informoval hovorca Starého Mesta Matej Števove.

„Sme mestskou časťou s vysokým podielom obyvateľov v seniorskom veku. Poradňa by mohla pomôcť práve im, no samozrejme, jej služby môže využiť každý obyvateľ Starého Mesta, je otvorená pre všetkých,“ povedala starostka Zuzana Aufrichtová a poukázala na to, že občania často nemajú možnosť alebo nevedia, kde hľadať pomoc a radu pri právnom probléme.

Do právnej poradne sa budú môcť prísť Staromešťania poradiť v majetkovoprávnych záležitostiach, v otázkach právnych vzťahov medzi vlastníkom bytu a správcom bytových domov, respektíve spoločenstva vlastníkov. Poradenstvo sa netýka vypracovania dokumentov, podaní ani zmlúv. „Poradenstvo bude poskytované v rozsahu poskytnutia právnej rady ústne alebo písomne na maximálne 1,5 normostrany,“ spresnila advokátka Barbora Balunová.

Bezplatná právna poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta. Obyvateľom bude k dispozícii prvú stredu mesiaca v čase od 13.00 do 16.00 h.