Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Do hlavného mesta prídu stovky turistov na celoslovenský zraz

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podujatie je putovné, v minulom roku sa turisti stretli vo Vyhniach, po Bratislave preberie štafetu Trebišov.

Bratislava 29. júna (TASR) - Jubilejný 60. celoslovenský zraz Klubu slovenských turistov (KST) a 44. stretnutie turistických oddielov mládeže (TOM) sa uskutočnia od 30. júna do 7. júla v Bratislave. Organizátorom je Klub bratislavských turistov. Podujatie je putovné, v minulom roku sa turisti stretli vo Vyhniach, po Bratislave preberie štafetu Trebišov.

"Je pozoruhodné, že z doterajších 59 ročníkov nebol zraz ani raz v Bratislave. Zaregistrovalo sa viac než 600 účastníkov, z toho približne 200 mládežníkov – členov TOM. Podujatím si pripomíname aj 1150. výročie príchodu vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu," uviedol Dušan Valúch z organizačného tímu.

V programe podujatia sú, okrem iného, Majstrovstvá republiky v pretekoch turistickej zdatnosti, mládežnícke výlety v okolí hlavného mesta, rôzne pešie trasy a cyklotrasy, kultúrne a spoločenské akcie.

Turistický zraz sa koná pod záštitou ministra školstva D. Čaploviča, ministra dopravy J. Počiatka, predsedu Trnavského samosprávneho kraja T. Mikuša, primátora hlavného mesta SR Bratislavy M. Ftáčnika a starostu mestskej časti Bratislava – Ružinov D. Pekára.

Klub slovenských turistov je zastrešujúca celoslovenská organizácia turistov, združujúca 37 regionálnych rád a viac než 400 miestnych turistických odborov a klubov, predstavujúcich takmer 20-tisícovú členskú základňu.