Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NEŠŤASTIE: V Dúbravke sa zrazila električka s nákladným autom

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje cestujúcich, že pre nehodu jazdí električková linka 4 len po zastávku Kútiky.

Bratislava 17. júna (TASR) - V bratislavskej Dúbravke v križovatke M. Schneidera-Trnavského - Bagarova sa zrazila električka s nákladným autom. Pre TASR to potvrdil hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

DPB upozorňuje cestujúcich, že pre nehodu jazdí električková linka 4 len po zastávku Kútiky. V úseku Kútiky, obratisko - Dúbravka, Pri kríži premáva náhradná autobusová doprava.

Zelená vlna RTVS vodičov informuje, že úsek, kde došlo k nehode, je ťažko prejazdný.

"Pri zrážke električky na križovatke ulíc M. Schneidera-Trnavského – Bagarova vyviazol vodič električky bez zranení a doposiaľ DPB neboli hlásené zranenia cestujúcich," uviedol pre TASR Chlebovec. Príčiny nehody sú podľa jeho slov v štádiu vyšetrovania. Výšku škody dopravca vyčísľuje.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave eviduje zranenie vodiča nákladného vozidla. Prevezený bol do nemocnice.

"Na miesto udalosti sme vyslali záchranárov, ktorí ošetrili zraneného muža. S úrazom hlavy ho transportovali do nemocnice. Počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave," spresnila pre TASR Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

Cestujúci z električky neutrpeli žiadne zranenia. Hasiči momentálne odstraňujú nehodu z komunikácie a vykonávajú protipožiarne opatrenia.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že električka aj nákladné vozidlo smerovali tým istým smerom, a to z Karlovej Vsi do Dúbravky. "Presné príčiny, ako aj okolnosti, ako k dopravnej nehode došlo, sú v súčasnosti v štádiu objasňovania bratislavských dopravných policajtov," uviedla. Zároveň potvrdila, že pri nehode sa zranil vodič nákladného auta. "K zraneniam ostatných osôb nedošlo. Škoda spôsobená touto dopravnou nehodou bude vyčíslená dodatočne. Alkohol bol u oboch vodičov na mieste vylúčený," spresnila polícia