Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V Horskom parku niekto spílil 15 mladých dubov letných

Neznámy páchateľ v Horskom parku “zabil” 15 mladých dubov Foto: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Primátor podotýka, že sa mesto snaží vytvárať z Bratislavy miesto plné zelene.

Bratislava 13. mája (TASR) – V Horskom parku v Bratislave niekto spílil 15 mladých dubov letných, ktoré vlani na jar vysadilo hlavné mesto pozdĺž hlavnej promenády medzi horárňou a depom MHD. Na sociálnej sieti na to upozorňuje primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý podľa vlastných slov takémuto konaniu nerozumie a „ohavným činom“ je šokovaný.

Na mieste činu v spolupráci s mestom už vykonala obhliadku štátna polícia a podávame trestné oznámenie,“ približuje Vallo. Akékoľvek informácie k objasneniu tohto činu môžu obyvatelia nahlasovať magistrátu prostredníctvom e-mailovej adresy info@bratislava.sk alebo môžu kontaktovať políciu na telefónnom čísle 159. Chýbajúce duby plánuje mesto vysadiť čo najskôr.

Primátor podotýka, že sa mesto snaží vytvárať z Bratislavy miesto plné zelene. Pripomína, že v Horskom parku sa podarilo v tomto smere vykonať viac zmien, napríklad zonáciu parku, výsadbu 10.000 sadeníc stromov, opravu mobiliára či verejného osvetlenia. Išlo tiež o náhradnú výsadbu, ktorou bolo nahradených 27 chorých topoľov 27 dubmi letnými.