Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi neodporúčajú drive-thru, tvoria sa dlhé kolóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Situáciu skomplikovalo aj počasie. Vietor zlomil päť stanov, referuje samospráva, ktorá si takisto ako ostatné sťažuje na neskoré dodanie materiálov na viaceré odberné miesta.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Podobne ako v Ružinove či Petržalke zažívajú neprehľadnú situáciu a dlhé kolóny áut v okolí odberných miest, kde sa možno dať otestovať z auta, aj v bratislavskej Karlovej Vsi. Samospráva momentálne vyzýva nevyužívať ani jedno zo štyroch takzvaných drive-thru miest na území Karlovej Vsi.

"Keďže už od 5.00 h sa vodiči snažili dostať na 'drivy', kde ešte v tom čase nebol personál na riadenie dopravy, vytvorili sa uzly a situácia je extrémne neprehľadná," uvádza mestská časť na sociálnej sieti.

Situáciu skomplikovalo aj počasie. "Vietor nám zlomil päť stanov," referuje samospráva, ktorá si takisto ako ostatné sťažuje na neskoré dodanie materiálov na viaceré odberné miesta.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR - Pavol Zachar

V susednej mestskej časti - Dúbravke, kde vytvorili interaktívny web mapujúci obsadenosť jednotlivých odberných miest, je na drvivej väčšine testovacích bodov v rade viac ako 80 ľudí. Najlepšia je situácia na Gymnáziu Bilíkova, kde sú vytvorené dve odberné miesta v interiéri.

Aj väčšina z 15 miest v Devínskej Novej Vsi prostredníctvom aktualizovaného monitoringu na webe samosprávy hlási viac ako hodinové čakanie. "V Lamači je situácia stabilizovaná, odbery fungujú priebežne na všetkých testovacích miestach, najväčší nápor je v lokalite Bory," uviedol starosta Lamača Lukáš Baňacký.

V Záhorskej Bystrici sa od rána tvorí rad pri štyroch odberných miestach na Námestí Rodiny, podľa informácií starostu Jozefa Krúpu je čakanie medzi 60 až 90 minút. Od sobotňajšieho popoludnia i počas nedele (1. 11.) bude fungovať aj piate odberné miesto pri TV Markíza.