Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V mestských lesoch v Bratislave bude v pondelok odlov diviakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Intenzívny odlov je naplánovaný vždy na obdobie cez pracovné dni dopoludnia, aby sa obmedzenia dotkli čo najmenšieho počtu návštevníkov.

Bratislava 4. novembra (TASR) - V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok (7. 11.) medzi 08.00 a 13.00 h hromadný odlov diviakov. Uzavrú preto na nevyhnutný čas cestu od Sanatória (konečná autobusu MHD 43) po Medáreň (II.lom) a lesnú cestu od Sanatória hore na Tri Duby. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.

"Vzhľadom na závažnú situáciu s vysokým stavom populácie diviačej zveri a jej prenikaniu do intravilánu mesta bolo nevyhnutné prijať viacero opatrení na zníženie počtu diviakov," uviedli Mestské lesy v Bratislave. Forma intenzívneho odlovu je podľa nich efektívnym nástrojom na zlepšenie situácie premnoženia diviačej zveri. Minulý rok v bratislavských mestských lesoch odlovili 237 kusov diviačej zveri.

"Okrem spoločnej poľovačky sme od leta zvýšili aj individuálny odlov, najmä v oblasti nad Kramármi a Kolibou," spresnili. Intenzívny odlov je naplánovaný vždy na obdobie cez pracovné dni dopoludnia, aby sa obmedzenia dotkli čo najmenšieho počtu návštevníkov. Problémové diviaky v intraviláne mesta odchytávajú veterinári do klietok.

Hlavné mesto dlhodobo rieši problém s diviakmi. Čoraz častejšie sa diviaky objavujú aj v uliciach mesta. Vo viacerých bratislavských mestských častiach povolili v uplynulých mesiacoch mimoriadny odlov diviakov. Ak ľudia zbadajú diviaky v obývanom území, mali by kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.