Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

BRATISLAVA: V Múzeu dopravy si deti vyskúšajú prácu rušňovodiča

Na archívnej snímke: v piatok 1. mája 2015 otvorila letnú sezónu Čiernohronská železnička v Čiernom Balogu. Na snímke rušňovodič parného vlaku, ktorý bol súčasťou otvorenia. Foto: TASR/Branislav Račko

Špeciálny trenažér, simulujúci riadenie vlaku, je jednou z atrakcií, ktoré majú počas víkendového podujatia prilákať deti zo základných škôl k štúdiu dopravných odborov.

Foto: TASR/AP

Bratislava 1. októbra (TASR) – V bratislavskom Múzeu dopravy si budú môcť počas tohto víkendu záujemcovia vyskúšať, aké je to riadiť vlak. Špeciálny trenažér, simulujúci riadenie vlaku, je jednou z atrakcií, ktoré majú počas víkendového podujatia prilákať deti zo základných škôl k štúdiu dopravných odborov.

Podujatie s názvom Kam po skončení základnej školy? ŠTUDUJ DOPRAVU! pripravilo múzeum v spolupráci s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR, štátnymi železničnými subjektmi i vybranými strednými odbornými školami. "Program, sprístupnený bezplatne počas dneška a nedele (2.10.) od 10. do 16. h umožní návštevníkom vyskúšať si aj povolanie výpravcu alebo zažiť modelovú situáciu, keď sa prevráti vozidlo pri dopravnej nehode," informovala hovorkyňa MDVRR SR Karolína Ducká.

Na podujatí odprezentujú aj študijné a učebné odbory v oblasti dopravy, ktoré možno študovať v stredných odborných školách v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Návštevníci si môžu zároveň prezrieť celú expozíciu Múzea dopravy obohatenú o železničné modely, výstavu fotografií so železničnou tematikou a videoprojekcie.