Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Novom Meste pribudli na viacerých miestach nové cyklostojany

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Mestská časť v súvislosti s cyklodopravou vytvorila na svojej webovej stránke aj špeciálny link týkajúci sa práve tejto oblasti.

Bratislava 3. augusta (TASR) – V bratislavskom Novom Meste pribudli na viacerých miestach nové cyklostojany, teda miesta, kde môžu cyklisti zaparkovať svoje bicykle. Osadené sú napríklad pred Špeciálnou základnou školou Hálkova, na Železničnej stanici Predmestie, pri kostole Teplická, knižnici Pionierska, Dome kultúry Kramáre či na Kolibe.

„Cyklodoprava v meste má veľkú budúcnosť. V našej mestskej časti sa krok po kroku snažíme skvalitňovať služby pre cyklistov, a aj preto ma teší, že magistrát v týchto dňoch osadil v niekoľkých lokalitách Nového Mesta nové cyklostojany," konštatuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti.

Mestská časť v súvislosti s cyklodopravou vytvorila na svojej webovej stránke aj špeciálny link týkajúci sa práve tejto oblasti. Zverejňuje na ňom informácie o súčasnom stave i rozvoji cyklodopravy, o pripravovaných či realizovaných projektoch. Samospráva zriadila tiež funkciu koordinátora pre cyklistiku.

„Jeho náplňou je riešenie cyklotém v súčinnosti s úradom mestskej časti, magistrátom, ostatnými mestskými časťami, developermi a aj s dobrovoľnými cyklistickými združeniami," približuje mestská časť.