Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Podchod na Trnavskom mýte dostane novú tvár, začínajú ho rekonštruovať

Ilustračné fotoo Foto: SKPR Strategies, s.r.o.

Práce sú rozdelené do etáp tak, aby v období zhruba deväť mesiacov dochádzalo k čo najmenšiemu obmedzeniu pohybu chodcov.

Bratislava 12. októbra (TASR) – S rekonštrukciou zanedbaného podchodu na Trnavskom mýte v Bratislave začnú v pondelok 16. októbra. Práce by mali trvať približne deväť mesiacov a ich ukončenie je plánované na budúcoročné leto. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a spoločnosť Immocap Group, ktorá podchod obnoví.

"V pondelok sa začína kompletná rekonštrukcia podchodu. Bratislava dostane podchod s novým dizajnom, architektúrou a službami na úrovni 21. storočia," povedal Nesrovnal. Práce budú podľa jeho slov prebiehať v etapách tak, aby v období zhruba deväť mesiacov dochádzalo k čo najmenšiemu obmedzeniu pohybu chodcov.

Immocap Group sa zaviazal prefinancovať do tohto priestoru jeden milión eur. Približne rovnakou čiastkou prispeje aj magistrát, a to do výťahov a výmeny eskalátorov. Tento podchod nemá bezbariérové prístupy a mesto to chce napraviť. Počas prebiehajúcich prác bude podchod fungovať v upravenom režime, aby rekonštrukcia ovplyvnila jeho prevádzku čo najmenej. Na poriadok a bezpečnosť by mala dohliadať aj mestská polícia. V zrekonštruovanom podchode pribudnú prevádzky a služby pre verejnosť. Po novom by tu nemal chýbať obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. V podchode bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. Ráta sa aj s rekonštrukciou nadzemných častí podchodu.

O komplexnej obnove podchodu na Trnavskom mýte spoločnosťou Immocap Group, ktorá je investorom blízkeho obchodného domu, rozhodli bratislavskí mestskí poslanci koncom septembra 2016. Poslanci jej totiž schválili prenájom podchodu na 15 rokov, s možnosťou opcie na ďalších päť rokov, za ročné nájomné jedno euro. Podmienkou je, že musí do revitalizácie podchodu spoločnosť investovať minimálne 1.082.790 eur bez DPH.